Tér - Pontok a Malomban


A II. Országos Szobrászati Biennálé megnyitója

A rendezők szándéka hogy a kortárs magyar szobrászat és kisplasztika bemutatkozási lehetőséget kapjon, emelve hazai és nemzetközi rangját, határainkon túlterjedő ismertségét. A biennále betekintést nyújt a hazai szobrászat jelenébe, bemutatja a műfajon belüli irányzatok, stílusok, a megközelítési- és kifejezési módok, formák sokszínűségét. A műveket szakmai zsűri válogatta, Simonffy Márta szakmai kurátor a TÉR-PONTOK fogalomkörébe helyezte a kiválasztott művek sorát.
A nemzetközi jelenlét elengedhetetlen — hangsúlyozta a kurátor -, hozzátéve, ezért is fontosak azok a jelenleg zajló beszélgetések, amelyek lengyelországi, szlovákiai és olaszországi lehetőségekről szólnak.

A kiállítás megnyitóján díjat kapott Várnagy Ildikó az Emberi Erőforrások Minisztériumától, Fükő Béla a MKISZ-től, Gaál Endre a Magyar Szobrász Társaságtól, Szabó Tamás a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületétől, valamint Holdas György Szentendre városától.


















Művészet Malom Képzőművészeti és Kulturális Központ : Szentendrén a Bogdányi utcában, a Fő tértől nem messze , a 19. század végén épült, egykori fűrészmalom romos együttesébe még a hetvenes években álmodott művészeti központot, kiállítóteret Korniss Dezső és Deim Pál festőművész. Csak jóval később, 1991-ben sikerült létrehozni számos szentendrei művész adományából azt az alapítványt, amelynek közreműködésével – a felújítás első fázisának befejezése után – 1999-ben megnyílhatott a Művészet Malom.